Topfinish

Aluminium polijsten

Aluminium polijsten wordt gedaan om oppervlakteruwheden te verminderen en de metalen een mooier uiterlijk te geven. Hieraan vooraf wordt het aluminium vaak eerst nog ontbraamt. Om te zien wat voor polijst techniek er toegepast moet worden en met welke procesmiddelen dit gedaan wordt zal er worden gekeken naar de grootte en vorm van het gewenste resultaat. Aluminium polijsten heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Mooier uiterlijk.
  • Betere bescherming tegen vuil.
  • Betere bescherming tegen weersinvloeden

We zullen nu uitleggen hoe aluminium het best gepolijst kan worden.

Hoe gaan wij te werk?

Er zijn verschillende stappen die men onderneemt bij het polijsten van aluminium, namelijk:

  • Het schuren van het aluminium. Tenzij het een nieuw of al glad aluminium betreft. Maar het kan ook zijn dat er in het aluminium beschadigingen of oxidatie zit. Dit dient er dan afgeschuurd te worden.
  • Voorpolijsten van het aluminium. Dit kan gedaan worden op de volgende manier. Met een sisal katoen schijf in combinatie met een groene pasta. Het haalt beschadigingen, oxidatie of een giethuid weg. Hierna kan er een katoen polijstschijf in combinatie met een blauwe pasta gebruikt worden. Indien er bij stap 1 geschuurd is tot korrel 400 kan het voorpolijsten met de groene pasta overgeslagen worden.
  • Afwerking. Hierbij wordt het aluminium tot een glimmend stuk gemaakt. Hiervoor wordt een zachte flanel polijstschijf in combinatie met blauwe of witte polijstpasta gebruikt. Na het polijsten dient het aluminium nog even afgenomen te worden met een droge zachte doek.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Dan kan Topfinish u verder helpen. Wij verkopen de machines en procesmiddelen voor zelf kunnen polijsten van uw aluminium. Maar wij kunnen ook professioneel het polijsten voor u uitvoeren. Indien u interesse heeft in onze producten of service neem dan contact met ons op.

Volg ons ook op Facebook!