Topfinish

Afbramen en ontbramen

Bij bewerkingen ontstaan altijd bramen. Maar deze kunnen ook ontstaan tijdens het produceren van producten, meestal metalen. Bramen zijn bijwerkingen aan het product die verwijderd moeten worden. Ze zijn simpelweg ontoelaatbaar. Dit verwijderen wordt ontbramen of afbramen genoemd. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken zoals slijpen, laseren, schuren, trommelen en kanten breken. Bij Topfinish hebben we specialistische kennis en jarenlange ervaring. Dit maakt ons dé geschikte partner voor het verwijderen van bramen.

Bramen

Als metaal koud wordt bewerkt, bijvoorbeeld door zagen, snijden, ponsen of stansen, kunnen er bramen ontstaan. Een braam is een klein opstaand randje of puntje aan de zaagkant van metaal. Dit kan erg scherp zijn en maakt het werkstuk niet glad. Dit maakt het werkstuk niet veilig voor gebruik. Er is namelijk kans op verwondingen en soms is het geheel onbruikbaar. Bramen zijn dus altijd ongewenst en om een mooi product af te leveren aan de klant moeten deze verwijderd worden. Bramen kunnen voorkomen bij verschillende metaalsoorten. De grootte, vorm en het soort metaal bepalen hoe er het beste afgebraamd kan worden.

Om uw onderdelen geschikt te maken voor verdere behandeling of een mooie eindafwerking te geven, hebben wij een volledig machineprogramma in huis. Dit machineprogramma is volledig inzetbaar met voor alle werkzaamheden met betrekking tot afbramen. Wij zijn importeur en leverancier voor de Benelux van een aantal gerenommeerde machinemerken. Nog steeds wordt er soms ontbraamd met de hand. Dit is heel intensief werk. Vandaag de dag zou dit eigenlijk niet meer het geval moeten zijn. Automatisering kan de klant namelijk veel geld besparen. Bij Topfinish kunnen we daar een rol in spelen door de automatisering op te voeren. Het ontbramen met behulp van een machine is dan ook sneller, efficiënter, en veiliger. U kunt een machine bij ons aanschaffen, maar u kunt er ook voor kiezen om het ontbramen aan ons uit te besteden.

Contact Topfinish

We verwelkomen u graag bij Topfinish! Wij zijn specialist in polijsten, ontbramen en reinigen. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke mogelijkheden te bespreken betreffende ontbramen.
We horen graag van u middels een telefoontje +31 297 274 061 of een mail info@topfinish.eu.

Volg ons ook op Facebook!