Topfinish

Finishing

Finishing is eigenlijk nagebootst uit een natuurlijk proces van water, zand, en stenen die door een rivier bewegen. Scherpe stenen die in een rivier terecht komen, worden daardoor mooi afgerond.

Ontbramen / Afbramen / Glijslijpen

Aan de randen van nieuw geproduceerde metalen of kunststof onderdelen zitten vaak oneffenheden of scherpe randen. Het verwijderen van deze oneffenheden wordt ontbramen, afbramen, glijslijpen of trommelen genoemd. Er zijn verschillende technieken om dit te doen. Bij Topfinish hebben we specialistische kennis hiervoor en meer dan 30 jaar ervaring. Daarmee bent u verzekerd van een glad en perfect eindresultaat.

Welke techniek het best gebruikt kan worden voor het verwijderen van de bramen, hangt af van het soort metaal, de grootte, de vorm en welk resultaat men wenst. Vandaar dat bij elke opdracht moet worden vastgesteld welke techniek, welke machine en welke procesmiddelen het best gebruikt kunnen worden.

Bij Topfinish kunt u de ontbraamwerkzaamheden uitbesteden in onze loonwerk afdeling, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een machine en de benodigde procesmiddelen aan te schaffen. Topfinish is importeur en leverancier voor de Benelux van een aantal gerenommeerde machinemerken. Zoekt u een machine waardoor u deze werkzaamheden zelf kunt uitvoeren? Bekijk dan hier onze machines.

Polijsten

Polijsten van metalen wordt gedaan om oppervlakruwheden te verminderen en de metalen ook een mooier uiterlijk te geven. Vaak wordt een artikel eerst ontbraamd en vervolgens gepolijst. Ook voor polijsten geldt dat elke opdracht maatwerk is. Afhankelijk van de metaalsoort, de grootte, de vorm en het gewenste resultaat, wordt vastgesteld welke polijsttechniek en welke procesmiddelen gebruikt gaan worden.

Verschillende ontbraam- en polijsttechnieken

  • Vibreren
  • Centrifugeren
  • Trommelen
  • Droge processen
  • Verdichten
  • Kogelpolijsten
  • Keramisch polijsten

Contact Topfinish

We verwelkomen u graag bij Topfinish, specialist in polijsten, ontbramen en reinigen. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke mogelijkheden te bespreken betreffende ontbramen. We horen graag van u middels een telefoontje +31 297 274 061 of een mail info@topfinish.eu.

Volg ons ook op Facebook!