Topfinish

Polijsten

Polijsten kan zowel handmatig als machinaal gedaan worden. Handmatig polijsten kenmerkt zich uiteraard door het vakmanschap van de medewerker. Machinaal polijsten is de optie die gekozen wordt om tot de beste finish te komen. Bij dit proces wordt er gebruik gemaakt van steentjes en toevoegingen om zo het gewenste resultaat te bewerkstelligen. Het komt ook wel eens voor dat beide methodes gecombineerd worden om zo tot het beste eindresultaat te komen.

Topfinish levert ook machines waar de klant zelf mee kan polijsten. De mensen worden dan vaak ter plekke opgeleid. Zo zijn we er zeker van dat we een machine hebben geleverd waarmee goed en veilig omgegaan kan worden. Het polijsten wordt echter heel vaak uitbesteed door bedrijven, Topfinish verricht deze werkzaamheden veelvuldig.

Trommelen

Trommelen gaat dikwijls samen met polijsten. Dit is een techniek waarbij het oppervlak dat behandeld dient worden bewerkt wordt bewerkt met chips (relatief kleine steentjes) die een slijpmiddel bevatten. De trommel ontbraam- en polijsttechniek is bij uitstek geschikt om kleine en grote series onderdelen te ontbramen of polijsten. Voordeel van deze machinale bewerking is een verlaging van de kosten en verhoging van de kwaliteit.

Een techniek die vaak wordt toegepast maakt gebruik van een vibreertrommel. Hierin ontstaat een 3D-beweging waardoor producten gaan glijslijpen met als resultaat een polijstbewerking. Het effect is afhankelijk van de toevoegingen in de machine.

Droog polijsten

Droog polijsten is een techniek die voor veel producten, met name titanium, interessant is. Met name als men het nog wil poetsen of een extra glans wil meegeven. Een droog proces leent zich hier uitstekend voor. Hierbij wordt een notengranulaat met een pasta gebruikt. Door de olie die in de walnoten zit kan er een bepaalde glans bewerkstelligd worden, die bijvoorbeeld toegepast wordt bij implantaten.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Bij Topfinish beschikken we over vele moderne trommelontbraam- en polijstmachines. We hebben meer dan 30 jaar ervaring en hierdoor beschikken we over specifieke vakkennis waardoor we u optimaal kunnen adviseren. Neem gerust contact met ons op om specifieke mogelijkheden te bespreken. We horen graag van u middels een telefoontje +31 297 274 061 of een mail info@topfinish.eu.

Volg ons ook op Facebook!

Machinaal polijstenRaceparts kogelpolijsten