Topfinish

Procesmiddelen

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de juiste procesmiddelen te gebruiken. Meestal wordt een vast medium gebruikt in combinatie met een compound en water. Deze brochure toont ons standaard assortiment dat meestal uit voorraad leverbaar is. Andere afmetingen en/of abrasiviteit kunnen worden aangevraagd.

Vaste media

Vaste media zijn leverbaar in verschillende vormen, afmetingen en slijpsterkte. Ze kunnen uit diverse materialen bestaan, zoals keramiek, kunststof, natuurlijke granulaat en rvs. Keramische chips worden vooral gebruikt voor ontbramen, slijpen, afronden, ontroesten en oxide verwijderen. De chips werken het beste in een nat proces en zijn geschikt voor het bewerken van alle metalen en legeringen. Ze hebben een goede slijp kracht en hierdoor verkort het proces. Kunststof chips geven een egale finish, zonder materiaal inslag, doordat het lichter van gewicht is.

Kerablank zijn hoogwaardige polijst chips, zwaarder en harder dan porselein.
Ze worden gebruikt om metalen te polijsten of te verdichten. Notengranulaat wordt gebruikt om droog (zonder water) te polijsten. Maisgranulaat wordt gebruikt om producten na bewerking te drogen.
Kogelpolijsten is een bewerking om in een korte tijd een glanzend oppervlak te verkrijgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van RVS kogels of satellieten. Het RVS polijst niet alleen maar verdicht ook. Alle vaste media werken in combinatie met compound en water, om een goede proces-spoeling te hebben voor een schoon proces.

Compound

Compound is een wateroplosbare vloeistof, pasta of poeder. De compound ondersteunt het finishing proces. Het kan een uiteenlopende werking hebben zoals ontvetten, ontbramen, schuren, polijsten, opglanzen, verdichten en corrosie bescherming. Wat belangrijk is: het reinigt zowel de producten als de chips en de voering van de finishing machine.

TF101 Reinigingsconcentraat, universeel
TF102 Reinigingsconcentraat, aluminium
TF111 Polijst/reiningsconcentraat voor koper, messing en brons
TF200/G Slijppoeder grof
TF200/M Hoogglans polijstpoeder – medium
TF201 Reinigingscompound, geschikt voor gesloten recyclingsystemen
TF202 Ontbraam-/polijstcompound voor staal geschikt voor gesloten recyclingsystemen
TF203 Vlokpoeder
TF204 Vloeibaar vlokmiddel
TF220 Hoogglans polijstpasta voor koper
TF230 Hoogglans polijstpasta voor RVS
TF240 Polijstpasta voor droog proces
TF305 Kogelpolijstcompound voor RVS en koper
TF310 Kogelpolijstcompound voor aluminium, in combinatie met TF305
TF315 Polijstcompound voor metalenmix, geschikt voor aluminium, zink, edelmetalen, RVS en staal

TF402 Anti-corrosiemiddel
TF407 Bacteriedodend middel
TF408 Schuimremmer, siliconenvrij
TF501 Ontbraam-/reinigingscompound voor staal
TF503 Polijstcompound voor aluminium en RVS
TF504 Ontvettingspoeder

Milieuvriendelijke middelen

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk te werken met middelen die biologisch afbreekbaar zijn. 100% afbreekbaar is niet eenvoudig, maar wij komen een heel eind. Onze doelstelling is simpel: je hebt te maken met mensen. Iedereen wil graag zo schoon en veilig mogelijk werken en daarin hebben ook wij een verantwoordelijkheid. Je kunt natuurlijk zware chemicaliën gebruiken, zodat het proces sneller gaat. Maar je kunt het vaak ook heel eenvoudig op een andere manier doen, door gebruik van de juiste machines voor de gewenste processen en door het inzetten van de juiste media. Dan kun je op een veilige manier heel goede resultaten bereiken en daarbij ook nog eens rekening houden met het milieu en de veiligheid van werknemers.

Contact Topfinish

Wij verwelkomen u graag bij Topfinish, specialist in polijsten, ontbramen en reinigen. Voor meer informatie over procesmiddelen, kunt u onze brochures downloaden. Of neem gerust contact met ons op voor toelichting en advies over de verschillende procesmiddelen. We horen graag van u middels een telefoontje +31 297 274 061 of een mail info@topfinish.eu.

Volg ons ook op Facebook!