Topfinish

Kanten breken/afronden

Kanten breken / afronden is de techniek waarbij de scherpe randen van metalen, kunststof en houten onderdelen mooi worden afgerond. Dit maakt een product handvriendelijker voor montage en geeft het onderdeel tevens een mooi egaal uiterlijk.

Radius

De mate van afronding wordt aangegeven in radius. Voor constructiewerk is de benodigde radius voor de diverse onderdelen vaak vastgelegd op technische tekeningen, bijvoorbeeld om de laagdikte van een coating te garanderen.

Meerdere technieken

Er zijn meerdere technieken voor kanten breken / afronden. Bij Topfinish worden vooral de vibreermachine en slijpcentrifuge gebruikt. Bij deze technieken wordt de afronding verkregen door de schurende chips en compound. Droog polijsten met een drag finishing machine is uitermate geschikt voor een microradius van bijvoorbeeld een snijvlak van een frees.

Meer weten over de mogelijkheden van kanten breken/afronden?

Topfinish laat u aan de hand van een proef graag zien wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op door ons contactformulier in te vullen of bel naar +31 297 274 061 om een afspraak te maken.

Volg ons ook op Facebook!