Topfinish

Metaal Nieuws – 5 december 2018

MetaalNieuws
22 januari 2019

Cor Verhoef bij de Vibromak centrifuge. “Het centrifugale proces is heel geschikt voor het finishen, polijsten van 3D geprinte metalen producten.”

Hoe maak je een 3D geprint metalen product mooi glad? Topfinish presenteerde hiervoor – recht tegenover het 3D-printing plein op de vakbeurs Surface Campus – een centrifuge van Vibromak.

“Het centrifugale proces is heel geschikt voor het finishen, polijsten van 3D geprinte metalen producten”, zegt Cor Verhoef van Topfinish. “Met de juiste techniek in combinatie met het juiste procesmiddel maak je ruw geprinte onderdelen heel mooi glad.”

.

Productiemachine

De centrifuge van Vibromak die op Surface Campus werd gedemonstreerd is een echte productiemachine. Verhoef: “In een uur procestijd maak je de onderdelen glad. Dit gaat zeven keer sneller dan vibreren. Ook krijg je een veel gladder resultaat dan in een vibreermachine.” Verhoef weet waarover hij praat. Zijn bedrijf Topfinish heeft veel kennis over het finishen van metalen onderdelen, kennis die bij bedrijven die 3D printen vaak ontbreekt. “We gaan hierover graag in gesprek, waarbij we ook testen kunnen doen.”

Multifunctionele reinigingsmachine

Een andere machine op de stand van Topfinish was een multifunctionele reinigingsmachine van Render Reinigungsanlagen. Deze heeft een aantal unieke functies, waaronder een demontabele tuimelband voor onderdelen die moeten roteren tijdens het reinigingsproces. “In deze multifunctionele machine kun je alles doen”, legt Cor Verhoef uit. “Je hebt niet langer twee of drie machines nodig. Deze machine is uitgerust met een luchtpistool (voor droogblazen), een waterpistool, een kwastenreiniger en een hoge druk spuit van 100 bar. En je kunt het normale spoelwasproces er in doen. Dat is dus vijf functies in één machine.” De superdegelijke machine is het paradepaardje van producent Render. “Arbotechnisch is het ook helemaal verantwoord. Geluid blijft netjes in de cabine, evenals vuil. De verlichting is goed, evenals de werkhoogte. En de machine levert een schoon product op, wat uiteindelijk natuurlijk het belangrijkste is.”

Edwin van den Burgt bij de Render multifunctionele reinigingsmachine. Deze biedt vijf functies in één machine.

Kijk voor het gehele artikel op:

https://www.metaalnieuws.nl/centrifuge-maakt-3d-geprinte-metalen-onderdelen-glad/