Topfinish

Spiegelgladde afwerking van 3D-geprinte metalen onderdelen

9 november 2023

De exponentiele groei in de vraag naar 3D-geprinte objecten heeft geleid tot een revolutie in productieprocessen, vooral in sectoren zoals de medische industrie. Hoewel 3D-printing de mogelijkheid biedt om snel en efficiënt kleine oplagen van producten te produceren, kamt het met een alom bekend nadeel: het ruwe oppervlak van geprinte objecten. Dit is echter niet langer een onoverkomelijk probleem, dankzij de innovatieve oplossing aangedragen door Topfinish.

Topfinish, opgericht door de ervaren oppervlaktebehandelingsspecialist Cor Verhoef, presenteert een baanbrekende technologie die een vlekkeloze afwerking aan 3D-geprinte metalen onderdelen verleent. Verhoef, met maar liefst 33 jaar expertise in oppervlaktebehandeling, legt uit: ‘Met de juiste combinatie van techniek en procesmiddelen kunnen ruw geprinte onderdelen worden omgetoverd tot prachtig gladde eindproducten. “Dit opent de deur naar een bredere acceptatie van 3D-printing in veeleisende industrieën. Wat deze ontwikkeling extra waardevol maakt, is de bereidheid van Topfinish om hun uitgebreide kennis te delen. Verhoef merkt op dat de jonge markt van 3D-printing vaak nog kampt met een gebrek aan expertise op het gebied van oppervlaktebehandeling. “We staan klaar om hen te helpen met onze schat aan en kennis en ervaring, die teruggaat tot 33 jaar”, voegt Verhoef toe. Dit partnerschap tussen ervaring en innovatie heeft het potentieel om de hel 3D-printing industrie naar nieuw hoogten te tillen.

Zo kocht Unique metal 3D printing laatst een centrifuge bij Topfinish. Unique Metal Printing is het grootste 3D printbedrijf op het gebied van frame protheses.