Topfinish

Uitgebreide ultrasoon installatie

25 juni 2021

Machinefabriek Van den Elsen in Bergeijk heeft onlangs de cleanroom in gebruik genomen met een Ultron precisie-reinigingsinstallatie. De ultrasoon installatie is hierbij uitgebreid met een dubbele demiwater-naspoelunit om te kunnen voldoen aan de reinigingseisen van de afnemers.

De installatie is geleverd door Topfinish, leverancier van maatwerk reinigingsunits met ultrasoon- en agitatiefunctie, bruiswater, fijn filtratie en overflow van oppervlaktevervuiling, met de bijbehorende procesmiddelen. “Wij merken dat er de laatste tijd veel belangstelling is voor hetelucht-droogunits, die producten snel drogen door de krachtige ventilator met instelbare temperatuurregeling”, zegt Cor Verhoef van Topfinish. “Hierbij wordt de onderdelenmand van de ultrasoon reiniger in de droger geplaatst, het druipwater wordt afgevoerd en na enkele minuten zijn de producten kurkdroog.

Regelmatig wordt er nog met perslucht afgeblazen, maar dat is erg arbeidsintensief en hinderlijk voor de omgeving.” Topfinish beschikt in Mijdrecht over een demonstratieruimte voor reiniging en finishing. Hier worden de laatste tijd veel proeven gedaan met precisie-onderdelen en 3D-printing post processing.