Topfinish

Voorreinigen steeds belangrijker

13 mei 2022

Topfinish weet dat voorreinigen steeds belangrijker wordt in het productieproces. De oppervlaktespecialist zal dit demonstreren tijdens Clean Event 2022 op 17 mei in Veldhoven.

“Het beste is om producten direct te reinigen na het produceren, dan heb je de minste kans op indroging van het bewerkingsvloeistof”, zegt Cor Verhoef van Topfinish. “Robotbelading kan hier goed van pas komen, om producten volautomatisch ultrasoon te reinigen, na te spoelen met demi water en hete lucht te drogen. Wij merken in onze demo-afdeling, waar we regelmatig proeven doen, dat olie vaak al ingedroogd is en het dan moeilijker te verwijderen wordt. Voor elk materiaal hebben we onder eigen label een reinigingsmiddel en daar speelt ervaring en procesbegeleiding een belangrijke rol.”

Topfinish demonstreert op Clean (stand 14) een Ulton ultrasoon unit om eenvoudig producten te reinigen en te drogen. Tevens wordt het Avatec centrifugaal ontbramen en polijsten van kleine producten gedemonstreerd, om te laten zien hoe glad en afgerond producten gefinished worden.