Topfinish

Corrosie verwijderen

Wanneer u veel met machines en occasions werkt is de kans groot dat hier roestvorming of andere corrosie op ontstaat. Hierdoor is het belangrijk om tijdig deze roest te verwijderen. Corrosie verwijderen beschermt uw apparatuur tegen slijtage. Wij begrijpen dat u hier zelf wellicht geen tijd voor heeft of dat de nodige kennis ontbreekt. Daarom staat Topfinish voor u klaar! Al ruim 30 jaar verwijderen wij de corrosie op diverse apparatuur. Dit doen wij met gebruik van de juiste procesmiddelen. Graag vertellen we u hier meer over!

Wat is corrosie en hoe ontstaat dit?

Corrosie ontstaat doordat materialen worden blootgesteld aan hun omgeving die op hun inwerkt. Het is een natuurlijk proces van aantasting wat voornamelijk voorkomt bij metalen. Doordat machines en occasions voor het grootste deel uit metaal, bestaan komt hierop ook vaak roestvorming voor. Velen verwarren corrosie met roest. Het verschil is dat corrosie de overkoepelende term is voor de aantasting van metalen door hun omgeving. Roest is de aantasting van metalen door blootstelling aan een combinatie van water en zuurstof. Corrosie ontstaat door oxidatie van ferro of non-ferro metalen. Ferrometalen zijn metalen die voornamelijk uit ijzer bestaan, non-ferrometalen bevatten geen ijzer. Wanneer er oxidatie plaatsvindt bij een van deze metalen kan er corrosie ontstaan.

Corrosie laten verwijderen door Topfinish

Wanneer u ervoor kiest uw apparatuur te laten ontroesten door Topfnish garanderen wij dat dit op een specialistische manier gebeurd. Wij maken namelijk gebruik van de juiste procesmiddelen. Door de mechanische schurende beweging met een geschikte compound spoelt de vervuiling weg uit de machine naar een geschikte olie/slib afscheider. Op deze manier is uw machine binnen een korte tijd roestvrij! Naast reiniging zijn wij bij Topfinish ook gespecialiseerd in finishing, ontbramen, glijslijpen en nog veel meer! Bekijk hier onze verschillende diensten.

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over het ontstaan van corrosie of wilt u deze laten verwijderen van uw machines? Neem dan contact met ons op! U kunt ook bij ons terecht voor de aanschaf van machines.

Volg ons ook op Facebook!