Topfinish

Afbramen, Finishen, Trommelen en Polijsten

Aan de randen van nieuw geproduceerde metalen of kunststof onderdelen zitten vaak oneffenheden of scherpe randen. Het verwijderen van deze oneffenheden wordt ontbramen, afbramen, glijslijpen of trommelen genoemd. Er zijn verschillende technieken om dit te doen. Bij Topfinish hebben we specialistische kennis hiervoor en bijna 30 jaar ervaring. Daarmee bent u verzekerd van een glad en perfect eindresultaat.

Bij Topfinish kunt u de werkzaamheden voor het afbramen uitbesteden middels het contactformulier, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf een machine en de benodigde procesmiddelen aan te schaffen. Topfinish is importeur en leverancier voor de Benelux van een aantal gerenommeerde machinemerken. Zoekt u een machine waardoor u deze werkzaamheden zelf kunt uitvoeren? Bekijk dan hier onze machines.

De voordelen van finishen, afbramen, trommelen en polijsten

Het is aan te raden uw metalen of kunststoffen te finishen, afbramen, trommelen of polijsten omdat u dan de volgende voordelen geniet:

  • Het metaal ziet er mooier en strakker uit.
  • Weert vuil af.
  • Beter bestendigd tegen weersinvloeden.

Waarom Topfinish voor het finishen van uw metalen?

Een aantal voordelen die u geniet als u voor Topfinish kiest voor de afwerking van uw metalen:

  • Wij beschikken over een volledig machineprogramma.
  • Importeur en leverancier van gerenommeerde afwerkingsmachines.
  • Wij hebben meer dan 30 jaar een eigen loonwerkafdeling, kunnen u deskundig adviseren en kunnen u een compleet proces aanbieden.
  • Ook hebben wij een demonstratieruimte waarin wij u diverse machines kunnen laten zien en proeven voor u kunnen uitvoeren, zodat wij in staat zijn om het meest geschikte proces voor uw toepassing te bepalen.

De diensten die wij aanbieden

Wij kunnen door onze ruime ervaring en professionele connecties de volgende diensten aanbieden:

  • Finishing: het mooi maken van vrijwel alle metalen oppervlakken. Allereerst worden bij finishen de oneffenheden van het oppervlak verwijderd. Met verschillende polijsttechnieken worden vervolgens ruwheden verminderd en krijgt het metaal een mooier uiterlijk.
  • Reiniging: door gebruik te maken van warm water en een reinigingsmiddel. Aan de hand van het type onderdeel en de mate van vervuiling bepalen wij welk reinigingsmiddel nodig is voor het reinigen. Topfinish levert reinigingsmiddelen onder eigen label. Doordat wij al jarenlang specialist zijn in ons vakgebied, hebben wij deze middelen zodanig kunnen ontwikkelen, dat het kwalitatief hoogstaande producten zijn geworden. Topfinish hanteert 2 reinigingsprocessen: een sproeiwas-proces en een ultrasoon-proces.
  • Machines: het verkopen van machines van gerenommeerde merken. Tevens kopen wij machines op en reviseren wij deze. De gereviseerde machines bieden wij vervolgens te koop aan, zodat hun levensduur wordt verlengd en een andere partij er nog plezier aan kan beleven. De machines die wij momenteel aanbieden, vindt u terug onder de pagina machines.

Geïnteresseerd in onze machines of diensten?

Als u geïnteresseerd bent in onze machines of diensten, neem dan contact met ons op en wij zullen zo spoedig mogelijk bij u terug komen.

Volg ons ook op Facebook!